Kdo všechno může dostat odškodnění za zrušený let?

Ten, koho na cestách postihlo zrušení letu, možná přemýšlí, kdo všechno případnou finanční kompenzaci dostane. Odpověď je prostá: finanční kompenzaci by měl získat každý cestující s platnou rezervací. Tedy samozřejmě je třeba, aby byly splněny podmínky pro nárok na odškodnění za zrušený let.

Finanční kompenzaci tak mohou získat i děti, ovšem zde je třeba, aby dítě mělo vlastní sedadlo. V případě, že pak cestujete na rodinnou dovolenou a váš let je zrušen vinou dopravce, může se odškodnění za celou rodinu vyšplhat na velmi zajímavou částku. Za nezletilé pak nárok vyřizují jejich zákonní zástupci.

Nárok na finanční kompenzaci upravuje Nařízení Evropské unie 261/2004 a platí pro evropské dopravce a lety z letišť, které jsou na území EU. Vztahuje se však na všechny cestující, nezáleží na jejich národnosti. Ti mimoevropští ovšem mnohdy o možnosti získat finanční kompenzaci za zrušený let nevědí, či mají obavy z vymáhání u menších leteckých společností, které neznají. S vymáháním jim pak mohou pomoci odborníci, mezi něž se Click2Claim nepochybně řadí.

2018-04-12T12:56:08+00:00