Zrušený let nemusí být jediným problémem při cestě na dovolenou!

Při cestě letadlem dokáže pěkně zavařit i jedna menší komplikace – stačí špatné počasí, či jiná „drobnost“ a let je zrušený. V případě, že se do podobné situace dostanete, přejete si, aby se problém co nejrychleji vyřešil a hlavně, aby se neobjevil další. Někdy se ale natolik „daří“ že cesta je v podstatě jen sérií problémů a cestující tak pomalu přestává mít naději, že se do cílové destinace vůbec dostane.

Podobnou zkušenost má jeden z našich klientů, který s celou rodinou cestoval na dovolenou do Thajska. Už na letišti v Praze zjistil, že let do Frankfurtu, kde měl přestoupit na návazný spoj, byl zrušen. Dopravce naštěstí celé rodině zajistil náhradní let přes Kodaň. V dánské metropoli nastal další zádrhel – aerolinka, který náhradní let zajišťovala, udělala chybu a let, kterým rodina měla pokračovat, byl vyprodán, čili jim byl odepřen nástup na palubu. V cestě tak mohli pokračovat až druhý den a díky tomu měla rodina o den kratší dovolenou. Ironií navíc je, že zamluvení sedadel v letadle stálo rodinu 8 000 korun navíc!

Po tomto neveselém zážitku se rodina obrátila na Click2Claim se žádostí o vymožení kompenzace. Naši odborní pracovníci pak vymohli nejen finanční kompenzaci, ale dopravce rodině uhradil i uhrazení dalších nákladů.

2017-12-21T11:45:52+00:00